GIL (Global Interpreter Lock) — проблема, притаманна CPython, Stackless та PyPy, але відсутня в Jython та IronPython. При своїй роботі основний інтерпретатор Python постійно використовує велику кількість потіконебезпечних даних. В основному це словники, в яких зберігаються атрибути об’єктів.

А Python при правильному використанні можна порівняти за швидкістю з Go, яку вважають високопродуктивною мовою. Щоб зрозуміти ціну «повільності», спочатку варто усвідомити, яку роль відіграє саме мова у конкретному бізнесі. Раніше вважали, що це не актуально, вакансія Middle Python Developer мовляв, навіщо ж там мільйони пробілів. Але майже всі нові мови програмування випускають із вбудованим форматувальником, який робить те саме, що й Python. Зараз моя робота — менеджерська, і частина моїх обов’язків — це пошук спеціалістів.

Теми

І Python у цьому сенсі є дуже продуктивною мовою. Бібліотеки досить розвинені, мова високорівнева. На фреймворках Django та REST можна за місяць зробити REST API для кількох десятків сутностей. Так, до неї багато претензій, але бізнесу подобається. Python — одна з найпопулярніших мов програмування, про що свідчать різноманітні рейтинги. За даними DOU, з 2020 року Python — улюблена мова програмування респондентів, проте в комерційному використанні вперше за декілька років частка Python знизилась.

Що треба знати Python-розробнику

Некорисних знань немає, треба лише вміти їх правильно застосовувати. Компанія-наймач шукає не просто розробників, а тих, хто здатний виконувати актуальні бізнес-завдання. Тому питатимуть те, що має відношення до цих завдань. Питання «Ким ви бачите себе через п’ять років» теж ставлять на цьому етапі. Так рекрутери намагаються з’ясувати, наскільки ви амбітні та націлені на професійне зростання. До речі, у цій частині співбесіди можна згадати участь у хакатонах та інших галузевих івентах.

Недоліки[ред. ред. код]

Після закінчення модулю Python Core студенти розробили персонального помічника з інтерфейсом командного рядка. Вони вчилися працювати у команді, а також закріпили навички роботи з Git. В таких ситуаціях дуже важливо мати навички налагодження, тобто усунення помилок в коді. Деякі кроки налагодження полягають у простому друку значень змінних, зміні шляху до програми, зупинці виконання деяких подій і використанні налагоджувача. Peewee дозволяє розробникам працювати з базами даних, не залучаючись до складнощів з системою керування реляційними базами даних.

  • Крім значення винятку, Python також зберігає стан стеку аж до точки збудження винятку — так званий traceback.
  • Коли я переписував Dependency Injector на Cython, приріст у швидкості був приблизно в 50 разів.
  • При цьому, однак, безпосередньо інтерпретатор не буде перевіряти типи, а тільки додавати відповідну інформацію до метаданих функції для її (інформації) подальшого використання модулями розширень.
  • Там тригонометрія, дискретна математика, фізика і т.д.

Я вже писала на початку про бота, який допомагає скласти список покупок. Якщо є такий або інший аналогічний за складністю проєкт, ви його написали й самі користуєтеся, викладайте на GitHub і розсилайте резюме з супровідними листами. Роботу розробники радять шукати на Djinni та DOU. На DOU є розділ «Перша робота» з курсами, стажуваннями та вакансіями лише для початківців.

Купуй передплатуз доступом до всіх курсів та сервісів

Фреймворки скорочують час розробки за рахунок автоматизації виконання додаткових завдань та дозволяють розробникам зосередитися виключно на логіці додатків замість рутинних процесів. Розробник Python використовує мову програмування, фреймворки та інструменти Python для проектування, програмування та модифікації програм чи веб-сайтів. Обов’язки розробника включають написання коду, розробку та створення додатків/вебсайтів, розробку серверних компонентів, налагодження програм, інтеграцію рішень для зберігання даних та ін. Ви приходите зі своїм доведенням (а краще науковою статтею у відомому журналі), що ці алгоритми є логарифмічними.

Динамічна типізація Python, разом зі змінами декількох методів словників, робить механічний переклад з Python 2.x в Python 3.0 дуже складним. Однак, утиліта «2to3» здатна зробити більшість роботи з перекладу коду, вказуючи на підозрілі їй частини за допомогою коментарів і попереджень. PEP 3000 рекомендує тримати вихідний код для серії 2.x, і робити випуски для Python 3.x за допомогою «2to3».

Типи й структури даних[ред. ред. код]

Пам’ятаючи, як виглядала (і у що дуже швидко перетворювалася) розробка веб-проєктів на «голому» PHP, я був в шоці від того, як все вийшло з Python/Django. Колеги і керівництво тоді, пригадую, також прифігіли. Я трохи подосліджував Drupal на предмет того, чи не можна щось подібне запиляти на ньому, але досить швидко цю ідею відкинув. Серед недоліків Python виділяють те, що немає суворої типізації, і я частково погоджуся з цим.

Що треба знати Python-розробнику

Якщо зміни структури були не дуже великі — апдейт в’юшок хоч і був болем в дупі, але не займав дуже багато часу. Але одного разу нам прилетіли скрипти, де змін було дуже багато. Якщо ви прийшли із певними патернами, які чужі для вас, та починаєти вимірювати якість по власних показниках, то звісно ж ваші «цифри» будуть смішними для вас, або пахнути чимось неприємним.

Які знання потрібні, щоб стати тестувальником програмного забезпечення?

Тому розробники Python мають вміти працювати з нейронними мережами, збиранням, аналізом і візуалізацією даних. Знання алгоритмів AI/ML та науки про дані забезпечать вам перевагу під час проходження співбесіди та прийому на роботу. Python найчастіше використовують в розробці серверної частини вебдодатків. При цьому багато що можна реалізувати як на  Python, так і на C ++ або Java. Те, чим ви будете займатися на роботі, залежить від сфери, в яку ви потрапите.

Бувають випадки, коли під час кодування можуть виникнути помилки, або ж ви намагаєтесь отримати один результат, а в кінці кінців виходить не зовсім той результат, якого ви хотіли досягти. Наприклад, під час роботи з функцією range() може статись помилка «один за одним» (off-by-one error), коли кількість ітерацій покрокового циклу виявляється на одиницю менше або більше необхідного. Ця мова доволі синтаксично проста, але при цьому вчить бути стриманим, уважним і дивитися на свій код низькорівнево. Вона показує правила поведінки змінних, вказівників і решту механізмів.

Відповідно й простір, щоб розгулятися у цьому напрямку набагато більший, а шанс зустріти завдання, яке змусить проводити аналіз складнощів алгоритмів, оптимізувати їх складність, теж вищий. Адмін сайту W3SchoolsUA для написання Python-коду РЕКОМЕНДУЄ використовувати інтегроване середовище розробки PyCharm від компанії JetBrains. Якщо у вашій країні недоступний (заблокований) даний сайт, скористайтеся VPN-сервісамиVPN або «віртуальна приватна мережа» – це сервіс, який захищає ваше інтернет-з’єднання і конфіденційність https://wizardsdev.com/ в Інтернеті. Він створює зашифрований тунель для даних, захищає ваші особисті дані в Інтернеті, приховуючи IP-адресу, і дозволяє безпечно використовувати загальнодоступні мережі Wi-Fi.. Онлайн-курси пропонують структуровану і систематичну підготовку, яка допоможе вам освоїти основи і просунуті навички веб-розробки. Вони пропонують широкий спектр навчальних матеріалів, включно з відеоуроками, практичними завданнями та проєктами, які допоможуть вам застосувати отримані знання на практиці.